* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

15 Απριλίου 2014

Johnny Papagiannis & Strange Shadows

Ξεκίνησα να μαθαίνω και να πειραματίζομαι με την αφαιρετική σύνθεση (subtractive synthesis) το 2006 με αφορμή σεμινάρια που παρακολουθούσα τότε πάνω στην μουσική τεχνολογία, samplers,synths, αλλά και με την αγορά ενός Roland Juno 6. 
Μετά από λίγο καιρό ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με τον Κ. Ανδριόπουλο τα κομμάτια που κυκλοφορήσαμε σαν 23rd Underpass. Εγώ είχα αναλάβει χρέη ενορχηστρωτού (arrangment) και manager (μιλούσα με την εταιρία για διάφορα θέματα που αφορούσαν την κυκλοφορία μας). Το 2010 συμμετείχα με το Wizard mix στο 12'' του Fred Ventura & Sally Shapiro-Alice.
Το 2011 ξεκίνησα με το δικό μου group "Strange Shadows", παίζοντας live διασκευές σε γνωστά κομμάτια italo (co-operation,breakdown,mad desire, theme from deep e.t.c.), σε διάφορες εμφανίσεις στην Αθήνα ανοίγοντας τις συναυλίες της Tiziana Rivale & Fred Ventura, αλλά και στην Φινλανδία, ανοίγοντας το live του Brian Ice.
Το 2012 διασκέυασα το αγαπημένο μου θέμα "the time of our lives" του Michael Cretu, σε Italo version (search on youtube), με προοπτική να μπει σε κάποια μελλοντική κυκλοφορία των Strange Shadows. Την ίδια χρονιά ήρθε και το "the battle" (track 16-commander of the beat by Flemming Dalum), κομμάτι που έγραψα με τον Andriano Caglioni (ricky maltese, Felli e.t.c.) και το οποίο θα κυκλοφορήσει από την Flashback records.
Φέτος αναμένουμε την κυκλοφορία του κομματιού που έχω γράψει για πολύ γνωστό καλλιτέχνη της Italodisco, που επανήλθε με επιτυχία (lost tonight, e.t.c), αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα για την ώρα, λόγω δεσμεύσεως προς τον παραγωγό.
Τέλος υπάρχουν κομμάτια των strange shadows, που έχουν σχεδόν τελειώσει. Η συνέχεια στα web radios & youtube!!!
Αντιπροσωπευτικά κομμάτια είναι :

και το the battle (στο 28:05 μπαίνει) :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου