* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

26 Οκτωβρίου 2016

Beren and Luthien: έρχεται το νέο βιβλίο του J.R.R Tolkien.


Το εξώφυλλο του Bereth and LuthienΤο εξώφυλλο του Bereth and Luthien



Ο μαγικός κόσμος του Middle Earth θα ξαναζωντανέψει μέσα από μια ερωτική ιστορία του J.R.R Tolkien, την οποία ο θρυλικός συγγραφέας έγραψε πριν 100 χρόνια και κυκλοφορεί το 2017 σε βιβλίο, με τίτλο Beren and Lúthien.
Το Μάιο του 2017 η HarperCollins θα κυκλοφορήσει σε ένα νέο βιβλίο την ιστορία "Beren and Lúthien", έναν αιώνα μετά τη συγγραφή της για πρώτη φορά από τον "πατέρα" της επικής φαντασίας, J.R.R. Tolkien.
Πρόκειται για την ιστορία αγάπης μεταξύ ενός άνδρα και ενός ξωτικού, η οποία είχε ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον ίδιο τον συγγραφέα -τόση, ώστε στην επιτύμβια στήλη πάνω από τον τάφο που μοιράζεται με τη γυναίκα του, Edith, να αναγράφονται τα ονόματα Beren και Lúthien.
Όπως είχε αποκαλύψει, άλλωστε, ο Tolkien, σε γράμμα που έστειλε στον γιο του λίγο μετά τον θάνατο της Edith, εκείνη ήταν η έμπνευση για τον χαρακτήρα της Lúthien, αλλά και την ιστορία συνολικά."Ποτέ δεν αποκάλεσα την Edith, Lúthien, αλλά εκείνη ήταν η πηγή της ιστορίας", είχε γράψει.
Δεν θα έπρεπε, λοιπόν, να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο J.R.R. Tolkien, μετά την πρώτη συγγραφή της ιστορίας, το 1917, την επισκέφθηκε πολλές φορές, αφηγούμενός την ξανά και ξανά, αλλάζοντας λεπτομέρειές της, προσθέτοντας ή αφαιρώντας πράγματα, ακόμα και μετατρέποντάς την σε ένα επικό ποίημα, το The Lay of Lúthien.
Ως εκ τούτου, το νέο βιβλίο δεν θα είναι η πρώτη επαφή των θαυμαστών του Tolkien με την ιστορία, εκδοχές της οποίας υπάρχουν τόσο στο πρώτο κεφάλαιο του θρυλικού Silmarillion όσο και στο πρώτο βιβλίο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, όταν ο επίσης ερωτευμένος με ξωτικό, Άραγκορν, μιλά στα Χόμπιτ για τον έρωτα του Beren με τη Lúthien.
Ωστόσο, το νέο βιβλίο -εικονογραφημένο από τον Alan Lee, ο οποίος εικονογράφησε και την επετειακή έκδοση για τα 100 χρόνια του Άρχοντα- θα σηματοδοτεί την πρώτη φορά που σε αυτήν την τόσο κεντρική στη μυθιστορία και ζωή του J.R.R. Tolkien ιστορία, θα αποδοθεί η δέουσα προσοχή. 
Σε αυτό, ο γιος του μεγάλου συγγραφέα, Christopher, έχει συμπεριλάβει τόσο την πρώτη εκδοχήτης ιστορίας, το σύντομο Tale of Tinúviel, ακριβώς όπως το είχε γράψει ο Tolkien, όσο και σημαντικά αποσπάσματα από τις μεταγενέστερες αφηγήσεις του πατέρα του.
Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τη HarperCollins, το βιβλίο εξελίσσει την ιστορία και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της οι οποίες μέχρι σήμερα είχαν αγνοηθεί. 
Το μόνο που μένει να δούμε τώρα είναι αν αυτό το βιβλίο θα ανοίξει τον δρόμο για μια καινούρια ταινία για τη Middle Earth. Να σημειωθεί στα πρακτικά ότι εμείς... δεν λέμε όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου