* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

27 Νοεμβρίου 2015

Lykoi Cats - Ένα νέο είδος γάτας με ελληνικό όνομα


Λύκοι ή Lykoi. Έτσι λέγονται οι γάτες ενός νέου είδους των αγαπημένων κατοικίδιων ζώων, οι οποίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους, το τελευταίο διάστημα, αποκτώντας αυτομάτως χιλιάδες θαυμαστές.

Το νέο είδος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ABC, πέρα από το ελληνικότατο όνομα, έχει και το παρατσούκλι "werewolf cat" ή "γάτα λυκάνθρωπος", εξαιτίας της μοναδικής εμφάνισής του η οποία θυμίζει σε πολλούς, τα φανταστικά, τρομακτικά πλάσματα των ιστοριών τρόμου.
Οι Λύκοι, μάλιστα, αν και 100% γάτες γενετικά, όπως σημειώνει ο Δρ Johnny Gobble, ο κτηνίατρος που είναι ο "ιδρυτής εκτροφέας" του είδους, έχουν κάποια χαρακτηριστικά που συναντάει κανείς σε σκύλους, όπως το κούνημα της ουράς και ο εντοπισμός οσμών. 
Επιπλέον, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες γάτες, οι Λύκοι παίζουν ευχαρίστως fetch (το παιχνίδι κατά το οποίο ρίχνεις μία μπάλα ή κάτι άλλο και ο σκύλος σου το επιστρέφει για να το ρίξεις ξανά).
Οι συγκεκριμένες γάτες προέκυψαν από μία φυσική μετάλλαξη κατοικίδιων γατών, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Από εκεί και έπειτα, ο Δρ Gobble πήρε ένα ζευγάρι και εξέθρεψε το νέο είδος, προσέχοντας πάνω από όλα την υγεία των μελών του και όχι τη μοναδικότητα.
Σε κάθε περίπτωση, οι Λύκοι είναι μοναδικοί εμφανισιακά και παρόλο που ο Αμερικανός κτηνίατρος παραδέχεται ότι κάποιοι τον κατηγορούν πως "πείραξε" γενετικά τις γάτες, ο ίδιος διαβεβαιώνει άπαντες ότι πρόκειται για μία μετάλλαξη που προέκυψε 100% φυσικά.
Το βέβαιο είναι ότι οι γάτες λυκάνθρωποι έχουν κλέψει πολλές καρδιές και οι φωτογραφίες τους ήδη κάνουν πάταγο στα social media. Όσο για το κατά πόσο μπορεί ο οποιοσδήποτε να αποκτήσει μία; Σύμφωνα με το ABC, η λίστα αναμονής είναι μακρά, και η τιμή ξεκινά από τα 2500 δολάρια.

Οι Λύκοι σε φωτογραφίες

Τα γατάκια Λύκοι γεννιούνται με συνηθισμένο τρίχωμα:

Αλλά το χάνουν στην πορεία, και μοιάζουν σαν λυκανθρωπάκια:




Φωτογραφία από τον λογαριασμό των Λύκων στο Facebook




Φωτογραφία από τον λογαριασμό των Λύκων στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου