* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

5 Οκτωβρίου 2015

Tα αυτοκίνητα της Tesla θα επιδεικνύουν αυτονομία 1000 χιλιομέτρων




Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ένα Δανέζικο τηλεοπτικό σώου, ο CEO της Tesla, Elon Musk είπε ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα και έκανε προβλέψεις για το μέλλον.
Για παράδειγμα, όταν ερωτήθηκε πότε πιστεύει ότι η εταιρεία του θα κατασκευάσει το πρώτο αυτοκίνητο που θα σπάσει το φράγμα των 1000 χιλιομέτρων με μία φόρτιση, απάντησε “μέσα σε ένα ή δύο χρόνια” και συμπλήρωσε “σίγουρα μέσα στο 2017”.

Τον προηγούμενο μήνα, ένας ενθουσιώδης ιδιοκτήτης ενός Model S, οδήγησε με 38,6 χλμ/ω –λογικά θα ήταν μία τραυματική εμπειρία- για να διανύσει απόσταση 728,7 χιλιομέτρων με μία φόρτιση και να κάνει νέο ρεκόρ (το αυτοκίνητο να θυμίσουμε ότι διαφημίζεται από την Tesla ότι έχει “αυτονομία” 426 χιλιομέτρων). Αν και ο Elon Musk δεν διευκρίνησε αν κάποιος θα πρέπει να οδηγήσει τόσο αργά για να διανύσει απόσταση 1000 χιλιομέτρων, φανταζόμαστε ότι δεν είχε κάτι τέτοιο στο μυαλό του. Παρόλα αυτά ανέφερε, ότι ενδέχεται μέχρι το 2020, ένα αυτοκίνητο Tesla να επιδεικνύει αυτονομία περίπου 1200 χιλιομέτρων.

Ο CEO της Tesla επίσης είπε ότι τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα της Tesla βρίσκονται “καθοδόν”, αφού το μόνο που απαιτείται για τους ιδιοκτήτες του υπερσύγχρονου Model S –και λογικά του ακόμα πιο σύγχρονου Model X, του νέου SUV της εταιρείας- είναι μία αναβάθμιση στο λογισμικό του αυτοκινήτου τους για να ξεκινήσει "να... οδηγεί από μόνο του" (τα αυτοκίνητα εξάλλου είναι εξοπλισμένα με κάμερες, με σόναρ και άλλα ηλεκτρονικά συστήματα που απαιτούνται για την συγκεκριμένη δυνατότητα). Το σύστημα “αυτόματου πιλότου” όπως το ονομάζει ο Musk, δοκιμάζεται αυτή την περίοδο και πρόκειται να διατεθεί αν όλα πάνε καλά από τον ερχόμενο μήνα. Ο Elon Musk πάντως τόνισε ότι τα αυτοκίνητα της Tesla θα αποκτήσουν “πλήρη αυτονομία” μέσα σε “περίπου τρία χρόνια”.

Όσο για το πότε οι ρυθμιστικές αρχές θα επιτρέψουν τις τεχνολογίες self-driving, ο Musk είπε ότι πιθανόν δεν πρόκειται να τις επιτρέψουν για ένα με τρία χρόνια αφότου η Tesla φτάσει στο επίπεδο της πλήρης αυτονομίας αν και συμπλήρωσε ότι σε ορισμένες αγορές ενδέχεται να είναι περισσότερο προοδευτικές από άλλες.

Ο δημοσιογράφος στην συνέχεια ρώτησε τον Elon Musk πως πιστεύει ότι θα μοιάζουν τα αυτοκίνητα σε 20 χρόνια από σήμερα, και είπε μάλλον αστειευόμενος ότι “ελπίζω ο πολιτισμός να υπάρχει σε 20 χρόνια”. Αν όλα πάνε καλά λοιπόν, πιστεύει ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό τους θα είναι ηλεκτρικά, και πως όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται θα έχουν δυνατότητες self-driving.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου