* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

6 Οκτωβρίου 2015

Ίντερνετ μέσω δορυφόρου στην υποσαχάρια Αφρική, από το Facebook

Ίντερνετ μέσω δορυφόρου στην υποσαχάρια Αφρική, από το Facebook
Την υποσαχάρια Αφρική θα βλέπει ο δορυφόρος που θα θέσουν σε τροχιά το 2016 Eutels








Σε πολυετή συνεργασία με την ισραηλινή Spacecom προχωρούν η Eutelsat Communications και η Facebook Inc., σε μια νέα προσπάθεια να αποκτήσουν οικονομική πρόσβαση στο Ίντερνετ κάτοικοι σε αραιοκατοικημένες περιοχές στην υποσαχάρια δυτική, ανατολική και νότια Αφρική. 
Πριν το τέλος του 2015 σχεδιάζουν να θέσουν σε τροχιά τον γεωστατικό δορυφόρο AMOS-6 και να αναπτύξουν ένα υποστηρικτικό σύστημα που θα επιτρέψει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε περιοχές όπου δεν υπάρχει σταθερό δίκτυο ή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Η Eutelsat θα συστήσει μια νέα εταιρεία με έδρα στο Λονδίνο που θα αναλάβει το έργο της παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω δορυφόρου στην Αφρική, οι οποίες θα απευθύνονται και σε επιχειρήσεις.

Για το Facebook, η επένδυση στον νέο δορυφόρο, την χωρητικότητα του οποίου θα μοιράζεται με την Eutelsat, αφορά στο Internet.org, μια πρωτοβουλία για την μείωση του ψηφιακού χάσματος εκεί όπου υπάρχουν φυσικά, οικονομικά και κοινωνικά εμπόδια.

Μέχρι τώρα, το Internet.org παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ για επιλεγμένα app συνεργατών της, που αφορούν σε υπηρεσίες ενημέρωσης και δικτύωσης, εντούτοις έχει προκαλέσει αντιδράσεις αφού στην Ινδία για παράδειγμα θεωρήθηκε αθέμιτη ως παράβαση της αρχής για την Ουδετερότητα του Διαδικτύου, η προώθηση υπηρεσιών αφού δεν χρεώνεται η κίνηση δεδομένων. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου