* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

12 Μαΐου 2015

C.H.I.P. Αυτός είναι ο υπολογιστής των 10 ευρώ


Μια πραγματικά πρωτοποριακή ιδέα ενός υπολογιστή που δεν ξεπερνά σε μέγεθος μια πιστωτική κάρτα, είναι open source, μαθαίνει τον κόσμο προγραμματισμό, είναι πανίσχυρος για τα κυβικά του, μπαίνει στο Internet, επιτρέπει την επεξεργασία κειμένου, λειτουργεί σε συνδυασμό με πληθώρα συσκευών και κοστίζει μόλις 10 ευρώ, σπάει τα ταμεία του Kickstarter, σύμφωνα με το BBC.   

  Πρόκειται για τον υπολογιστή C.H.I.P. της εταιρείας Next Thing Co. που στην πρώτη του βέρσιον θα κυκλοφορήσει εξοπλισμένος με έναν επεξεργαστή 1Ghz, μνήμη RAM 512MB και χωρητικότητα 4GB ενώ θα διαθέτει έξοδο σύνδεσης συμβατή με κάθε τύπο τηλεόρασης ή μόνιτορ. 

Παράλληλα ο C.H.I.P. θα μπορεί να συνδεθεί ασύρματα στο internet μέσω Wi-Fi, αλλά και με μια πληθώρα περιφερειακών συσκευών μέσω Bluetooth 4.0.    

 Οι πρώτοι C.H.I.P. θα αρχίσουν να διατίθενται στους υποστηρικτές του project στο Kickstarter, στις αρχές του 2016, ενώ η εταιρεία που έχει ήδη συντρίψει τον αρχικό στόχο των 50 χιλιάδων δολλαρίων (επί του παρόντος βρίσκεται στις 690.000 δολάρια), υπόσχεται και μια φορητή εκδοχή του C.H.I.P. με οθόνη και κόστος που δεν θα ξεπερνά τα 50 ευρώ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου