* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

24 Ιουνίου 2013

Αυτά είναι τα [TOP] καλοκαιρινά και δροσιστικά κοκτέιλ για φέτος... Φτιάξτο μόνος σου μπορείς !


Ο ήλιος λάμπει παντού στην Ελλάδα και φέτος το καλοκαίρι...παντού εκτός από τις τσέπες μας. Αν, λοιπόν, πρόκειται να μην πάτε διακοπές, οι οικονομίες σας δεν φτάνουν για διήμερα και τριήμερα απόδρασης και τελικά, προβλέπεται να την περάσετε αποκλεισμένοι στην πόλη, τουλάχιστον δείτε ποια είναι τα καλύτερα κοκτέιλ που θα σας δροσίσουν, θα σας κάνουν να δείτε τα προβλήματά σας από άλλη οπτική, πιο ανάλαφρη και θα σας βοηθήσουν να «ρίξετε» την αιθέρια παρουσία που κάθεται απέναντί σας.....
  


Mojito!

Ξεκινάμε από τα βασικά, αφού πρέπει να είναι συνολικά το πολύ… δύο στην Ελλάδα, εκείνοι που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ τους mojito. Αν είστε εσείς αυτοί οι δύο, η αλήθεια είναι ότι δεν θα σας χαρίσει την εικόνα του «ψαγμένου/ης» αν το κρατάτε, αλλά δεν παύει να είναι ένα πολύ δροσιστικό και καλοκαιρινό κοκτέιλ.

Πώς φτιάχνεται: Ανακατεύετε σε ένα ψηλό ποτήρι 4-5 φύλλα μέντας, 2-3 φέτες λάιμ και 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη. Προσθέστε στο σέικερ 1,5-2 μεζούρες λευκό ρούμι με τριμμένο πάγο και χτυπήστε. Ρίξτε το ρούμι στο ποτήρι και συμπληρώστε με λίγη σόδα. Αν θέλετε να το κάνετε πιο περίεργο, αντικαταστήστε τη σόδα με χυμό μήλου και το ρούμι με βότκα. 






 Caipirinha!

Αν έχετε πρόβλημα βάρους δεν θα σας το συνιστούσαμε σε καθημερινή βάση, καθώς περιέχει δύο γεμάτες κουταλιές ζάχαρη. Από την άλλη πάλι, το εθνικό κοκτέιλ των Βραζιλιάνων περιέχει αρκετό λάιμ που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και φλαβόνες (αντιοξειδωτικές ουσίες), άρα κοιτώντας το από αυτή την οπτική, το κοκτέιλ αυτό θα τονώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα σας βοηθήσει να κάνετε καύσεις.

Πώς φτιάχνεται: Πλύντε και κόψτε ένα λάιμ στα 8 και βάλτε το σε ένα σέικερ, πιέζοντάς το με το κουτάλι για να λιώσει, προσθέτοντας και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ρίξτε το περιεχόμενο του σέικερ σε μεγάλο χαμηλό ποτήρι κι έπειτα βάλτε στο σέικερ 2 μεζούρες Cachaça (διάσημο βραζιλιάνικο ποτό) με αρκετό τριμμένο πάγο και χτυπήστε καλά. Προσθέστε το στο ποτήρι. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάιμ με κάποιο άλλο φρούτο π.χ. ανανά ή ροδάκινο.





Long Island Iced Tea!

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Το Long Island Iced Tea θα μπορούσε να θεωρηθεί ακριβώς το αντίθετο: είναι πλούσιο σε αλκοόλ, σκοτώνει κάθε ίχνος βιταμίνης C της πορτοκαλάδας που περιέχει και το κανονικό του όνομα, όταν δεν κυκλοφορεί με τον αθώο τίτλο-καμουφλάζ «Long Island Iced Tea», είναι τα «5 Άσπρα». Συμπυκνώνει μέσα σε ένα ποτήρι το αντίθετο της παραίνεσης «μην τα μπλέκεις», με την οποία όλοι μεγαλώσαμε και ενδείκνυται για τις ημέρες που το πορτοφόλι σας είναι άδειο. Δεν θα χρειαστείτε δεύτερο.

Πώς φτιάχνεται: Χρησιμοποιήστε περίπου μισή μεζούρα από το καθένα από τα παρακάτω: λευκό ρούμι, τζιν, βότκα, λευκή τεκίλα, cointreau. Βάλτε τα σε μεγάλο ψηλό ποτήρι (αφού τα χτυπήσετε στο σέικερ) και προσθέστε μισή μεζούρα πορτοκαλάδα ή λεμονάδα, λίγη κόκα κόλα -που θα το κάνει να φαίνεται σαν ένα συνηθισμένο Ice Tea που πίνει κάποιος στο bar όταν παίρνει αντιβίωση- πάγο κι ένα πορτοκάλι για να το διακοσμήσετε. Στην υγειά σας και καλή τύχη!





Zombie..!!!


Λόγω του ότι στην Ελλάδα έχουμε πέσει με τα… μούτρα στα mojito, το κοκτέιλ Zombie δεν είναι ιδιαίτερα διάσημο, γι’ αυτό αν πάτε στον barman και πείτε «ένα ζόμπι» πιθανόν να αρχίσει να ψάχνει τα κουζινομάχαιρα. Επειδή, όμως, πρόκειται για ένα πολύ εξωτικό κοκτέιλ που θυμίζει Καραϊβική, αρπάξτε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε, είτε φτιάχνοντάς το μόνοι σας, είτε δίνοντας οδηγίες στον bartender. Κατάλληλη μουσική επένδυση: Michael Jackson - Thriller.

Πώς φτιάχνεται: Βάλτε σε ένα σέικερ πάγο και προσθέστε 1 μεζούρα από καθένα απ’ τα παρακάτω: λευκό ρούμι, αμαρέτο, χυμό πορτοκάλι, χυμό ανανά και μισή μεζούρα Triple Sec (λικέρ πορτοκάλι). Χτυπήστε και σουρώστε το περιεχόμενο σε ποτήρι με πάγο, προσθέτοντας 1 μεζούρα μαύρο ρούμι, κερασάκι και καλαμάκι. Το κοκτέιλ αυτό θα το βρείτε σε πολλές παραλλαγές, όπως με γρεναδίνη, με χυμό παπάγια, cherry brandy, χυμό λεμόνι κ.ο.κ.





Between the Sheets!

Πονηρός τίτλος για ένα αρκετά σικάτο εμφανισιακά κοκτέιλ που όμως, υπόσχεται να σας κάνει να καταλήξετε κάπου ανάμεσα σε σεντόνια. Τώρα αν θα είναι για ύπνο ή όχι, δεν το γνωρίζουμε.

Πώς φτιάχνεται: Γεμίστε μέχρι τη μέση ένα σέικερ με τριμμένο πάγο και προσθέστε 1 μεζούρα λευκό ρούμι, 1 μεζούρα Brandy, 1 μεζούρα Triple Sec και μισή μεζούρα χυμό λεμόνι. Χτυπήστε και βάλτε το περιεχόμενο σε ποτήρι του κοκτέιλ. Έτοιμο!






Miss Piggy!  :)

Είναι ροζ και κοριτσίστικο, αλλά κάτι μου λέει πως θα δούμε πολλούς κυρίους να το δοκιμάζουν λύνοντας τη γραβάτα τους, μιας κι έχει παράξενη γεύση και δεν είναι τόσο γλυκανάλατο όσο φαίνεται. Συν του ότι μεγαλώνει γερά παιδιά, αφού περιέχει γάλα. 

Πώς φτιάχνεται: Προσθέστε στο σέικερ 4 μεζούρες τζιν, μισή μεζούρα φυσικό χυμό λεμόνι και 1 μεζούρα γάλα. Ανακατέψτε και αδειάστε το περιεχόμενο σε ψηλό (highball) ποτήρι. Για το τέλος φυλάξτε τη γρεναδίνη, η οποία θα βοηθήσει το κοκτέιλ να υποστηρίξει τον τίτλο του «Miss Piggy» δίνοντάς του ροζ χρώμα. Για διακόσμηση μπορείτε να προσθέσετε μια φράουλα και αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το τζιν με sprite ή 7up, αφαιρώντας κάθε ίχνος αλκοόλ και να τσουγκρίσετε με τα παιδιά σας.


Πάρτε και ενα Bonus τραγούδι απο Τζαμάικα...

I Wanna Love You

(Black Humor..Αν ο Server την κοπανησε και παει ''διακοπες'' σερφαρεις με Ctrl F5)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου