* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

30 Νοεμβρίου 2012

Τι σημαίνουν τα γράμματα & οι αριθμοί στα λάστιχα;


Ας πάρουμε ένα παράδειγμα για να μας βοηθήσει στην αποκρυπτογράφηση τους: τα ελαστικά μας επάνω γράφουν, ας πούμε:
185/65R14, TUBELESS, 3411, DOT, 140M. 
Όλα αυτά βρίσκονται σε όλα τα ελαστικά. Απλά ψάξτε το και θα τα βρείτε!! 

Ας αρχίσουμε από τα εύκολα: 185/65R14. 
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι είναι οι διαστάσεις των ελαστικών, φάρδος, ύψος προφίλ και μέγεθος ζάντας. Αλλά σε τι ακριβώς μετριέται το κάθε μέγεθος;; Ας δούμε!! 
Το 185 είναι το φάρδος πέλματος, πόσο δηλαδή πλάτος έχει τοελαστικό. Μετριέται σε χιλιοστόμετρα (mm) άρα στο παράδειγμα μας, το λάστιχο έχει φάρδος 185 χιλιοστά, ή 18,5 εκατοστά. 
Το 65 είναι το ύψος προφίλ, η απόσταση από τη ζάντα μέχρι την επιφάνεια του ελαστικού. Μετριέται σε (προσοχή εδώ!!) ποσοστό επί του φάρδους πέλματος! Δηλαδή το πάχος (να το πούμε) του λάστιχου είναι το 65% του φάρδους του! 

Στο παράδειγμα μας είναι το 65% των 185 χιλιοστών. Άρα, κάνοντας τις πράξεις, είναι περίπου 120 χιλιοστά, ή 12 εκατοστά! 
Τώρα, το R μας δείχνει τον τύπο του ελαστικού, κατασκευαστικά. Σημαίνει Radial και μας δείχνει ότι τα «σιδεράκια» μέσα στο ελαστικό έχουν ακτινωτή πλέξη. Δύσκολα θα βρείτε άλλου είδους πλέξη, σχεδόν παντού είναι έτσι!!! 

Τέλος, το 14 μας δείχνει το μέγεθος της ζάντας, τη διάμετρο της. Μετριέται σε ίντσες, όπως και το μέγεθος των οθονών και τηλεοράσεων!! Για να κάνουμε τη μετατροπή σε ευρωπαϊκές μονάδες, εκατοστά δηλαδή, φτάνει να ξέρουμε την αντιστοιχία: μία ίντσα ισούται με 2,54 εκατοστά! 
Πάνε τα εύκολα! Γενικά όταν γίνεται συζήτηση γύρω από τα λάστιχα, αυτές είναι οι πληροφορίες που ανταλλάσσονται – εκτός του R!! 
Πάμε στα επόμενα, τα πιο… άγνωστα θα λέγαμε!! 

TUBELESS: Σημαίνει ότι το λάστιχο δεν έχει μέσα σαμπρέλα
Το επόμενο είναι σημαντικό: μας δείχνει την ημερομηνία παραγωγής του ελαστικού!! Είναι ένα τετραψήφιο κυκλωμένο νούμερο. Στο παράδειγμα μας, 3411. 
Τα δύο πρώτα ψηφία (34) μας δείχνουν την εβδομάδα παραγωγής. Ξεκινάνε από το 01 και φτάνουν μέχρι το 52 και δείχνουν την εβδομάδα του χρόνου που κατασκευάστηκαν. Άρα το ελαστικό μας κατασκευάστηκε την 34η εβδομάδα του χρόνου. Τώρα το 11, μας δείχνει τη χρονιά που κατασκευάστηκαν. Άρα στο παράδειγμα μας κατασκευάστηκαν το 2011!! 

Το DOT που βρίσκεται σε όλα τα ελαστικά, σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ελαστικό, είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Συγκοινωνιών των… Η.Π.Α.!! 
Τέλος, το 140Μ βρίσκεται από πίνακες, οι οποίοι ίσως να υπάρχουν και στο βιβλίο οδηγιών του αυτοκινήτου σας! Το 140 δείχνει το μέγιστο βάρος που αντέχουν τα λάστιχα, και το Μ μας πληροφορεί για τη μέγιστη ταχύτητα που αντέχουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι δηλαδή οι προδιαγραφές του ελαστικού!! 


Στο μέρος 2ο, θα κάνουμε και μια αναφορά στα ελαστικά των επαγγελματικών οχημάτων – φορτηγά και λεωφορεία – όπου υπάρχουν δυο - τρεις ακόμα επιπλέον πληροφορίες τις οποίες αξίζει να αναφέρουμε! 
Regroovable: Το ελαστικό είναι αναγομώσιμο, δηλαδή όταν φθαρεί δεν είναι ανάγκη να αλλαχτεί. Αναγομώνεται (μπαίνει ξανά η επιφάνεια με τα αυλάκια επάνω) και τοποθετούνται στον πίσω άξονα. ΠΑΝΤΑ τα ελαστικά του μπροστινού άξονα αλλάζονται με καινούρια!! Θέμα ασφάλειας! 

Στην ένδειξη μέγιστου βάρος που μπορούν να μεταφέρουν, υπάρχουν δύο νούμερα: 136/140. Αυτό μας πληροφορεί για το μέγιστο βάρος σε μονό και διπλό ελαστικό. Άμα παρατηρήσετε, όλα τα μεγάλα επαγγελματικά έχουν δύο λάστιχα στον πίσω άξονα
Σε όλα επίσης θα βρείτε και έναν «δείκτη φθοράς», ένα σημαδάκι μέσα στα αυλάκια του ελαστικού που δείχνει το πόση είναι η μέγιστη επιτρεπόμενη φθορά. 

Όταν το πέλμα φτάσει αυτόν τον βαθμό φθοράς, τότε το ελαστικό πρέπει να αλλαχτεί ή αναγομωθεί. Συνήθως σημειώνεται με ένα βελάκι επάνω στο προφίλ του ελαστικού, ή βρίσκεται σε όλη την επιφάνεια του πέλματος. Αξίζει να αναφέρουμε πως δείκτη φθοράς, μπορούμε να βρούμε και στα ελαστικά των Ι.Χ. αυτοκινήτων. 
Τελειώνοντας, σε μερικά λάστιχα μπορεί να υπάρχουν βελάκια που δείχνουν κύκλο. Βρίσκονται δηλαδή σε ολόκληρο το προφίλ. Αυτά μας πληροφορούν για τη φορά περιστροφής του ελαστικού!! 

Αυτή ήταν λοιπόν η αποκρυπτογράφηση των βασικών σημείων του κώδικα «λάστιχα»! 
Τώρα που ξέρουμε, μπορούμε να διαλέξουμε τα κατάλληλα «παπούτσια» για το αμαξάκι μας που να καλύπτουν τις ανάγκες μας!! Καλές βόλτες λοιπόν, και… προσοχή στους δρόμους!!

ευχαριστούμε το coolweb.gr

SOS Καστελόριζο!!!

Από τον Καθηγητή
του ΕΜΠ Ευριπίδη Μπίλη:
Για τους σοβαρότατους λόγους που αναφέρει κατωτέρω ο συνάδελφος Θεόδωρος Καρυώτης,
παρακαλείστε να στείλετε ταχυδρομικώς, όχι μόνο τώρα, αλλά και Χριστούγεννα και Πάσχα,
μία οποιαδήποτε κάρτα στο Καστελλόριζο, στη δ/νση:


Δημαρχείο ή Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης
Μεγίστη,
851 11 ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Καλούνται επίσης οι Ομογενείς και οι φοιτητές μας να στείλουν κάρτα από όλες τις γωνιές του πλανήτη, προς:

Megisti Municipality or Elementary School
Megisti,
GR-851 11 KASTELLORIZO
GREECE


Παρά την σπουδαιότητα του Καστελόριζου, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ανησυχητικές.
Από τον Νοέμβριο υπάρχουν πληροφορίες πως η Τουρκία αμφισβητεί νομικά το δικαίωμα του συμπλέγματος των νησιών του Καστελόριζου να έχουν υφαλοκρηπίδα.
Καλούμε όλους τους Έλληνες, Ελλάδας, Κύπρου και Διασποράς, να στείλουν μια
κάρτα ή επιστολή στο Καστελόριζο.
Επιμένουμε να σταλεί ταχυδρομικώς, ούτως ώστε να αναγκαστούν τα πλοία να μεταφέρουν τα μηνύματα φυσικά (και όχι ηλεκτρονικά) στο νησί.
Να φανεί έμπρακτα και απτά το ενδιαφέρον μας για το μικρό αλλά τόσο σημαντικό κομμάτι αυτό του Ελληνισμού.
Μια υλοποιημένη και όχι άυλη παρουσία μας σηματοδοτεί πολλά.

Μια μικρή θυσία, να αγοράσουμε, να γράψουμε και να ταχυδρομήσουμε μια κάρτα, θα αναδείξει στους πάντες πως αυτό το νησί που δένει Ελλάδα και Κύπρο δεν το ξεχνάμε,
και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται.

Βλέποντας το Καστελόριζο από ένα χάρτη της ανατολική Μεσογείου,
θα δείτε πως το νησί αποτελεί ένα κόμβο, που δένει γεωπολιτικά την Ελλάδα με την Κύπρο μας.
Χωρίς το Καστελόριζο, τα χωρικά ύδατα των ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, θα τέμνονταν κάθετα από ένα θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, καθιστώντας αδύνατη, την δυνατότητα κοινής ελλαδοκυπριακής συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου, όπως επίσης και την δυνατότητα ενεργοποίησης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), αν τύχει σωστής πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης, με γνώμονα πάντοτε το εθνικό συμφέρον,θα μπορεί να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν την χώρα και να την βγάλουν από τα αδιέξοδα που την οδηγούν επιλογές υποτέλειας τύπου ΔΝΤ..
Σύμφωνα με τον Καθηγητή Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδη του Πανεπιστημίου της Πάτρας,
«αν αξιοποιηθούν οι περιοχές νότια της Κρήτης, τα ευρήματα στη Δυτική Ελλάδα, το Καστελόριζο και η λεκάνη "Ηρόδοτος", που εκτείνεται μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, τότε καλύπτεται η ενεργειακή αυτονομία της
Ευρώπης για 50 χρόνια» [1]. Ο καθένας μας λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί
την τοπο-στρατηγική σπουδαιότητα του Καστελόριζου, χωρίς το οποίο Ελλάδα
και Κύπρος δεν θα μπορέσουν να οριοθετήσουν την Αποκλειστική Οικονομική
τους Ζώνη.

Αναφερθήκαμε ήδη στην σπουδαιότητα της πρόσφατης συμφωνίας καθορισμού της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.
Η Κύπρος έχει ήδη κάνει παρόμοιες κινήσεις επί Τάσσου Παπαδόπουλου με την Αίγυπτο και τον Λίβανο.
Απορήσαμε γιατί η Ελλάδα δεν κάνει παρόμοια κίνηση, αφού η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κϋπρου δεν αποτελεί μόνο οικονομική προτεραιότητα, αλλά αποτελεί εθνική ανάγκη για την επιβίωση του Ελληνισμού στον γεωπολιτικό χάρτη και αυτό διότι
τα χωρικά μας ύδατα εφάπτονται κι αυτό οφείλεται στις δυνατότητες που μάς παρέχει η ευλογία της ύπαρξης του Καστελλόριζου.

29 Νοεμβρίου 2012

Τα 20 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία

Mια νέα έρευνα διεξήγαγαν ακαδημαϊκοί στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ και συνέταξαν μια λίστα με τα πιο «διάσημα» πρόσωπα της ιστορίας.
Οι ερευνητές του ΜΙΤ αφού συνέλεξαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονταν από την Wikipedia δημιούργησαν έναν κατάλογο με τα πιο διάσημα - από άποψης παγκόσμιας εμβέλειας - πρόσωπα. Οι ερευνητές περιγράφουν τη λίστα ως έναν «κοινωνικό-πολιτιστικό καθρέφτη». 


20 ιστορικά πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή:

Ιησούς Χριστός
Κομφούκιος – Κινέζος φιλόσοφος
Ισαάκ Νιούτον - Βρετανός φυσικός
Γκάντι – Ινδός πολιτικός και ακτιβιστής
Άλμπερτ Αϊνστάιν – Γερμανός φυσικός
Αριστοτέλης – Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος
Βάσκο ντα Γκάμα – Πορτογάλος εξερευνητής
Λεονάρντο ντα Βίντσι – Ιταλός καλλιτέχνης
Πλάτωνας – Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος
Αρχιμήδης – Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος
Μάο τσε Τουνγκ – Κινέζος κομμουνιστής ηγέτης
Γουίλιαμ Σαίξπηρ – Άγγλος θεατρικός συγγραφέας
Σωκράτης – Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος
Καρλ Μαρξ – Γερμανός φιλόσοφος
Μιχαήλ Άγγελος – Ιταλός καλλιτέχνης
Βούδας
Νέλσον Μαντέλα – Νοτιοαφρικανός ηγέτης
Γαλιλαίος – Ιταλός φυσικός
Ιούλιος Καίσαρας – Ρωμαίος αυτοκράτορας
Ιωσήφ Στάλιν – Σοβιετικός ηγέτης

28 Νοεμβρίου 2012

Έγινε η πρεμιέρα της συνέχειας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών "Χόμπιτ".

Στο Γουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας έγινε η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Χόμπιτ», που είναι η συνέχεια την saga του Αρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Η πρεμιέρα της νέας ταινίας, που σκηνοθετεί ο Πίτερ Τζάκσον και εμφανίζονται γνώριμα πρόσωπα από τον Άρχοντα όπως η Κέιτ Μπλανσέτ και ο Μάρτιν Φρίμαν (φωτό - παίζει το ρόλο του Χόμπιτ), έχει δημιουργήσει μανία στη Νέα Ζηλανδία. Εκεί άλλωστε έχει γυριστεί τόσο το «Χόμπιτ» όσο και η τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», της οποίας αποτελεί oυσιαστικά prequel. Γι' αυτό ο Τζάκσον αποφάσισε να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα εκεί, με όλο το καστ να φτάνει με αεροσκάφος «ειδικά ζωγραφισμένο» στο εξωτερικό του...

Η μανία που κατέλαβε τους νεοζηλανδούς δεν είχε προηγούμενο. Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί καλημέρισαν τους ακροατές τους στη γλώσσα των Elf, ενώ οι εφημερίδες και τα περιοδικά κυκλοφόρησαν με αφίσες και προωθητικό υλικό του Χόμπιτ. Γύρω από το μήκους 500 μέτρων κόκκινο χαλί που οδηγούσε στον κινηματογράφο της παγκόσμιας πρεμιέρας χαλί, χιλιάδες φαν είχαν ντυθεί χόμπιτ, νάνοι, ελφ, δράκοντες, τρολ, γκόμπλινς και μάγοι για να μπουν στο κλίμα. 

Παράλληλα, εκατοντάδες άτομα ταξίδεψαν από τη Μελβούρνη για την πρεμιέρα, ενώ το ίδιο το Γουέλινγτον μετονομάστηκε επισήμως σε «Μέσο της Μέσης Γης» για μία μέρα. Τα πάντα για τον τουρισμό, μια και η Νέα Ζηλανδία ποντάρει πολύ στην προβολή του τόπου μέσα από τις επικές εικόνες του Τζάκσον.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης δήλωσε στην πρεμιέρα ότι έχει... τρακ για το πως θα υποδεχτεί ο κόσμος το πρώτο μέρος από τη νέα τριλογία του Χομπιτ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί πλέον να το κρίνει αντικειμενικά.

«Τίποτε δεν είναι τέλειο, και ούτε θα είναι, είναι πραγματικό λάθος να πεις 'σταματάω εδώ' επειδή κάναμε το τέλειο φιλμ» δήλωσε στο ραδιόφωνο της Νέας Ζηλανδίας, ενώ τα σχέδια του για το μέλλον είναι πρώτα... ξεκούραση.

«Έχω πάθει σοβαρή υπερκόπωση τώρα, που τελειώσαμε την ταινία. Υπήρξαν πολλά εμπόδια». Και πως να μην έχει κουραστεί άλλωστε, αφού γύρισε και τις τρεις ταινίες μαζί, ενώ το γύρισμα που κράτησε περίπου έξι χρόνια ταλανίστηκε από απεργίες, κλοπές σκηνικών, διαμαρτυρίες από την PETA για κακομεταχείριση ζώων αλλά και νομικές διώξεις από τους κληρονόμους του Τόλκιεν, συγγραφέα του Χόμπιτ και του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Η νέα τριλογία κόστισε 500 εκατ. δολάρια, και εξιστορεί τις περιπέτειες του Μπίλμπο Μπάγκινς του χόμπιτ (αυτός που είχε το δαχτυλίδι στον Άρχοντα Ι) στην προσπάθειά του να βρει και να κατακτήσει το χαμένο βασίλειο των νάνων Ερεμπορ από τον δράκο Σμάουγκ.

Το πρώτο μέρος “Χόμπιτ: Ένα απρόσμενο ταξίδι βγαίνει στις αίθουσες στις 14 Δεκεμβρίου. Το δεύτερο μέρος (“Χόμπιτ: The desolation of Smaug”) θα προβληθεί τον επόμενο Δεκέμβριο ενώ το “The Hobbit: There and back again” θα κλείσει την τριλογία τον Ιούλιο του 2014. Ο στόχος απλός: Το ρεκόρ των 2,9 δισ. δολαρίων που «έβγαλε» η τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών...

Nikola Tesla Electrical Storm

Ήταν κατά τη διάρκεια μιας βίαιης ηλεκτρικής καταιγίδας στο Κολοράντο, που ο Τέσλα άρχισε να κάνει μια από τις πιο εντυπωσιακές επιστημονικές ανακαλύψεις.
Μετά από προσεκτική ρύθμιση στα όργανα μέτρησης,  σημείωσε μια ασυνήθιστη αντίδραση της ηλεκτρικής δραστηριότητας της γης. 
"Χωρίς καμία αμφιβολία", δήλωσε ο Τέσλα, " παρατηρούσα στατικά κύματα . Απίστευτο αλλά αυτός ο πλανήτης, παρά την τεράστια έκτασή του, συμπεριφέρθηκε όπως ένας αγωγός μικρών διαστάσεων.
Η τεράστια σημασία του γεγονότος της μετάδοσης της ενέργειας από το σύστημά μου, είχε ήδη γίνει  σαφές σε εμένα. 
Όχι μόνο ήταν εφικτό να στείλουμε τηλεγραφικά μηνύματα σε οποιαδήποτε απόσταση χωρίς καλώδια, όπως είχα καταλάβει εδώ και καιρό, αλλά και να μεταφέρουμε τεράστια ενέργεια και απίστευτη ισχύ σε απεριόριστες ποσότητες και σε οποιαδήποτε χερσαία απόσταση χωρίς απώλεια". 
Νίκολα Τέσλα  1856 - 1943


27 Νοεμβρίου 2012

Πόσο τοις εκατό αν μειωθεί το νερό στο σώμα μας διψάμε;!

Αν το νερό στο σώμα μας που λέτε, μειωθεί μόνο κατά 1%, τότε διψάμε!
Φαίνεται αρκετά μικρή ποσότητα βάσει του ποσοστού που προαναφέραμε, όμως στην ουσία δεν είναι!! 
Αν μειωθεί κατά 10% όμως το νερό στο σώμα μας, τότε πολύ απλά... πεθαίνουμε!

26 Νοεμβρίου 2012

Thomas Bainas 1st Album -"Electric Storm"

"A blend of the old beats of 80’s and the new ways and sound of today offers a combination that will travel your mind in the past (and the future). Harmonic beats with heavy influence from one of the best decades, the one of 80’s. Instrumental, Electronic MusicAmbient House..."   AudioSparx - Hollywood .

1. Anytime  
2. Electric Storm 
3. Sun and Moon 
4. Mars Landing  
5. Endless Universe  
6. Earth Calling Space  
7. My Dream (2nd version) 
8. Kiss in French  
9. Free your Mind 
10. Hymn to the Earth 









Buy it here: Discogs.com
 (Limited Edition, new condition, plastic sealed
Thomas Bainas "Electric Storm" !!!
* The only authorized (by Thomas Bainas) sites for selling this CD
 are "Studio Enigma and Discogs .  Thank you !!! *



"Το πρώτο άλμπουμ του Θωμά Βαινά κυκλοφόρησε τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη από την FM RECORDS και σπεύσαμε αμέσως να το αγοράσουμε..
Το ακούσαμε και το συμπέρασμα είναι Μοναδικός ήχος!
Για τους λάτρεις της Spacesynth, Electronic, Italo Disco, 80’s είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Το ELECTRIC STORM είναι αυτό που έλειπε, σύγχρονος ήχος με δεσμούς από το παρελθόν.

Δεν θα πρέπει να λείπει από καμία Δισκοθήκη από κανένα Ραδιοφωνικό Σταθμό από κανένα συλλέκτη ποιοτικής μουσικής.
Με λίγα λόγια είναι αυτό που λέγαμε παλιά την δεκαετία του 80.. [Μουσική με Ταυτότητα και Πιστότητα] γιατί όταν μιλάμε για πιστότητα ήχου το εννοούμε.
Στο μέλλον.. ίσως να έχει βάλει ήδη τις βάσεις για να αποδειχτεί Διαχρονικό αλλά σίγουρα στο παρόν δεσπόζει!"


Thomas Bainas - Sun and Moon 


Listen all the songs of the Album ...








Thomas Bainas was born on August 1973 in Westerholt - Herten Germany . He raised in a Greek, Macedonian village on Pierian MountainsRizomata
He went back to Germany for school and after that he lives in Rethymnon-Crete where he studied Philosophy and Sociology at the University of Crete and Programmer & Web Designer. 
He plays music professionally as a DJ for the last 20 years, parallel as Keyboardist and Web Designer.  
A self-taught musician, he recalls his first musical instrument, a harmonica, a  gift  acquired at the age of 6 years with which he began his first melodies.

A little later he acquired his first keyboard with his first guitar.  
Began recording his first tunes with a Yamaha psr 410 Synthesizer and using a four-channel tape recorder playing keyboards, guitar, bass while he participated in a group making live in different places .  
With his music,
originate from Electronic & Italo / Euro / Synth music of the 80s (Jean Michel Jarre, Dieter Bohlen, Mike Oldfield, Vangelis, Tony Hendrik, Michael Cretu, Kraftwerk, Mauro Farina, Hubert Kah, Roberto Zannetti, Martinelli, and others) created the own style based on strong, nostalgic melodies "dressed" with a different electronic sound and rhythm.  

Has many experimental orchestral works and songs with his lyrics and music. 

The album "Electric Storm" is projects that created last years, represent this stigma and musical reference. Melodies and basslines with bright color and rhythm of the 80's but with the perspective of today .. 

"Music is my life. I make songs for my pleasure and only...  I let the melodies and sounds to emerge without any affectation. every sound in the universe is a perfect touch to well-tuned orchestra. We are members of this orchestra. " 

Ο Θωμάς Βαϊνάς γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1973 στο Westerholt- Herten της Γερμανίας και μεγάλωσε σε ένα χωριό της Μακεδονίας, στα Πιέρια Όρη, τα Ριζώματα.
Από τα 18 του ζει στο Ρέθυμνο όπου σπούδασε Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης καθώς και Programmer & Web Designer .
Παίζει μουσική επαγγελματικά ως DJ τα τελευταία 20 χρόνια παράλληλα ως Κeyboardist και Web Designer
Αυτοδίδακτος μουσικός, θυμάται το πρώτο του μουσικό όργανο, μια μελόντικα, ένα δώρο που απέκτησε σε ηλικία μόλις 6 ετών και με την οποία ξεκίνησε τις πρώτες μελωδίες. Λίγο αργότερα απέκτησε το πρώτο του keyboard μαζί με την πρώτη του κιθάρα. 
Ξεκίνησε να ηχογραφεί τις πρώτες του μελωδίες με ένα Yamaha psr 410 Synthesizer και τη βοήθεια ενός τετρακάναλου μαγνητοφώνου παίζοντας πλήκτρα, κιθάρα, μπάσο ο ίδιος ενώ παράλληλα συμμετείχε σε γκρουπ κάνoντας live σε διάφορους χώρους. 

Με ακούσματα από την Electronic & Italo/Euro/Synth μουσική των 80s (Jean Michel Jarre, Dieter Bohlen, Mike Oldfield, Tony Hendrik, Michael Cretu, Kraftwerk, Mauro Farina, Hubert Kah, Roberto Zannetti, Martinelli, και άλλους) δημιούργησε το δικό του στυλ που βασίζεται στις δυνατές, νοσταλγικές μελωδίες "ντυμένες" με έναν διαφορετικό ηλεκτρονικό ήχο και ρυθμό. 
Έχει στο ενεργητικό του πολλά πειραματικά ορχηστρικά έργα καθώς και ολοκληρωμένα τραγούδια με στίχους και μουσική δική του.
Στο άλμπουμ "Electric Storm" 
βρίσκονται έργα τα οποία δημιούργησε τον τελευταίο χρόνο και αποτελούν για αυτόν μουσικό στίγμα και αναφορά. Μελωδίες και basslines με έντονο το χρώμα και το ρυθμό των 80's αλλά με την οπτική του σήμερα.. 
"Η μουσική είναι η ζωή μου. Φτιάχνω τραγούδια για την ευχαρίστησή μου και μόνο. 
Αφήνω τις μελωδίες και τους ήχους να αναδυθούν χωρίς καμιά επιτήδευση.
Κάθε ήχος στο σύμπαν είναι μια τέλεια, καλοκουρδισμένη νότα σε ορχήστρα. Όλοι είμαστε μέλη αυτής της ορχήστρας".

Tageszeitung:100.000 germans doing Sex with their pets !!!!

Η Γερμανία αναμένεται να απαγορεύσει ρητώς τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας, ενώ μια ομάδα «ζωόφιλων» απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απαγόρευσης.

   Η εφημερίδα Ταγκεστσάιτουνγκ (Tageszeitung) αναφέρει σε άρθρο της ότι ο γερμανικός νόμος περί προστασίας των ζώων προς το παρόν απαγορεύει τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων μόνο στην περίπτωση που το ζώο τραυματίζεται.
   «Μια ρητή απαγόρευση θα κάνει πιο εύκολη τη δίωξη και θα βελτιώσει τον βαθμό προστασίας των ζώων», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής γεωργίας της Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή) Χανς-Μίχαελ Γκόλντμαν. Εξάλλου βάσει της τροποποίησης θα προβλέπονται ενισχυμένα πρόστιμα στους παραβάτες, που θα φτάνουν τα 25.000 ευρώ.
   Η επιτροπή γεωργίας της γερμανικής βουλής αναμένεται να εξετάσει την Τετάρτη την τροποποίηση του νόμου και στη συνέχεια να την στείλει προς ψήφιση στη βουλή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, πρόσθεσε ο Γκόλντμαν.
   Η οργάνωση Κτηνίατροι κατά της Ζωοφιλίας επισημαίνει ότι χιλιάδες Γερμανοί ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω διαδικτύου για την κτηνοβασία, ενώ κάποιες φάρμες νοικιάζουν ζώα για σεξουαλική εκμετάλλευση.
   Το τροποποιημένο νομοσχέδιο θα απαγορεύει επίσης την προμήθεια ζώων για σεξουαλική συνεύρεση με ανθρώπους, υπογράμμισε ο Γκόλντμαν.
   Πάντως, η οργάνωση Ζωόφιλοι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (ZETA) σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της τροποποίησης του νόμου, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Μίχαελ Κίοκ, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Tageszeitung ότι ζει με την Κέσι, ένα θηλυκό σκυλί οκτώ ετών.
   Ο ιστότοπος της ZETA αναφέρει ότι οι ζωόφιλοι κάνουν σεξ με ζώα μόνο αν είναι βέβαιοι ότι έχουν τη συγκατάθεσή τους και ότι καταδικάζουν την κακοποίηση των ζώων.
   Η οργάνωση υπολογίζει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που συνευρίσκονται σεξουαλικά με ζώα στη Γερμανία φθάνει τους 100.000.

25 Νοεμβρίου 2012

12 μυστικά που δεν ξέρετε για την Coca Cola!

Πολλοί μύθοι και αλήθειες κρύβονται πίσω από την Coca Cola, που έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο συζητήσεων για την παρασκευή της και τις ουσίες που περιέχει στη σύνθεσή της, οι οποίοι παρόλα αυτά την...
ταξίδεψαν από ένα μικρό φαρμακείο στην Ατλάντα -όπου δημιουργήθηκε- σε πάνω από 200 χώρες του κόσμου!

1. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο μετά τη λέξη «OK». 

2. Εφευρέθηκε από τον John Pemberton αρχικά για τη θεραπεία των πονοκεφάλων και το αυθεντικό αντίγραφο της συνταγής βρίσκεται ασφαλισμένο στην τράπεζα «SunTrust Bank» στην Ατλάντα από το 1919. 

3. Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ οι αστυνομικοί έχουν στο περιπολικό δύο γαλόνια Coca Cola για να καθαρίζουν τα αίματα από τους δρόμους μετά από ένα δυστύχημα. 

4. Η παραγωγή της Coca Cola είναι ίση με τη παραγωγή νερού στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. λίτρα ανά δευτερόλεπτο. 

5. Σερβίρεται και ζεστή (όπως ο καφές) σε διάφορες χώρες του κόσμου. 

6. Περιείχε κοκαΐνη μέχρι το 1905, η οποία εχρησιμοποιείτο νόμιμα εκείνη την εποχή (τέλη 19ου-αρχές 20ού αι.) ως αναλγητικό φάρμακο, αφού η πρώτη χρήση της Coca Cola ήταν φαρμακευτική. Στις αρχές του 20ού αι. η κοκαΐνη αντικαταστάθηκε από την καφεΐνη. 

7. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της τουαλέτας (το κιτρικό οξύ καθαρίζει ότι έχει μείνει πάνω σε υαλώδη αντικείμενα), την αφαίρεση του λίπους αλλά και για να λασκάρετε τις σκουριασμένες βίδες. 

8. Αποτελεί άριστο καταπραϋντικό στα τσιμπημάτων μεδουσών. 

9. Περισσότερες από 15.000 Coca Cola, όλων των τύπων, καταναλώνονται σε όλον τον κόσμο κάθε δευτερόλεπτο. 

10. Λίγη Coca Cola στο μαγείρεμα του χοιρινού, κάνει το κρέας τρυφερό και ζουμερό. 

11. Για να αφαιρέσετε λεκέδες γράσου από κάποιο ρούχο, προσθέστε μια Coca Cola στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό και κάντε μια κανονική πλύση. Οι λεκέδες θα εξαφανιστούν. 

12. Για να μεταφερθεί το κύριο συμπυκνωμένο διάλυμα της Coca Cola πρέπει το φορτηγό να φέρει το σήμα «Hazardous Material», που σημαίνει «Υλικό Υψηλού Κινδύνου».
http://24wro.blogspot.gr

Γιατί δακρύζουμε όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια;

Όλοι μας σχεδόν έχουμε νιώσει αυτή την περίεργη αίσθηση: ότανκαθαρίζουμε κρεμμύδια κάτι συμβαίνει στα μάτια μας - αισθανόμαστε κάποιο τσούξιμο και δακρύζουμε νιώθοντας έτσι μια ανακούφιση σε αυτήν την περίεργη κατάσταση. 
Αυτό που συμβαίνει είναι στην ουσία κάτι σχετικά απλό, αλλά ας το πιάσουμε από την αρχή του νήματος, απλά και κατανοητά όπως πάντα! 

Όταν καθαρίζουμε ή κόβουμε ένα κρεμμύδι, στην ουσία "σπάζουμε" κάποια κύτταρά του και για να το πούμε έτσι απλά, απελευθερώνονται διάφορες ουσίες οι οποίες αν και ήταν αποθηκευμένες χωριστά, πλέον με το σπάσιμο και την απελευθέρωσή τους, ενώθηκαν. 
Κατά την ένωση όμως δύο συγκεκριμένων τέτοιων ουσιών, παράγεται κάποιο αέριο. 

Φανταστείτε σαν να έχουμε 2 μπαλόνια μέσα σε έναν κουβά, το ένα με άσπρη μπογιά και το άλλο με μαύρη.

Αν τα κόψουμε με ένα γιγάντιο μαχαίρι, τότε οι δύο μπογιές, αναμειγνύονται και δημιουργείται μια γκρι μπογιά, το αέριο στην περίπτωσή μας...
Με το που δημιουργείται αυτό το αέριο, πηγαίνει προς τα επάνω και πέραν του ότι κολλάει στα χέρια μας κατά την αποχώρηση, έρχεται σε επαφή και με τα μάτια μας.
Τώρα, τα μάτια μας όσο στεγνά και να είναι, είναι πάντα λίγο υγρά και φυσικά όπως γνωρίζουμε, είναι αρκετά ευαίσθητα. 

Οπότε όταν αυτό το αέριο -το αποτέλεσμα της ένωσης- φύγει από το κρεμμύδι και έρθει σε επαφή με το υγρό - το "νερό" των ματιών μας, τότε γίνεται ακόμα μία ένωση και σχηματίζεται ένα οξύ το οποίο ερεθίζει τα μάτια μας! 
Οπότε πως θα αντιδράσουν τα μάτια μας για να "ξεπλύνουν" - διώξουν αυτό το οξύ; Μα θα δακρύσουν φυσικά! 

Έτσι λοιπόν τα μάτια δακρύζουν για να διώξουν αυτό το οξύ και όσο περισσότερο μένουμε εκτεθειμένοι, τόσο περισσότερο δακρύζουμε για να διώξουμε αυτόν τον διάολο από πάνω τους! 
Γι’ αυτό λοιπόν κλαίμε όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια που στην ουσία δηλαδή δεν κλαίμε, απλάδακρύζουν τα μάτια μας.

ευχαριστούμε το coolweb.gr

24 Νοεμβρίου 2012

Έξαρση του ΑIDS στη χώρα μας

Αύξηση της τάξης του 136% παρουσιάζουν φέτος τα νέα κρούσματα AIDS στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 487 χρήστες βρέθηκαν οροθετικοί, όταν ο αριθμός το 2011 ήταν μόλις 206. 
Για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας οι χρήστες παίρνουν την πρώτη θέση σε νέα κρούσματα από τους ομοφυλόφιλους άνδρες. Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στοιχεία για το AIDS, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, το πρώτο δεκάμηνο του έτους δηλώθηκαν συνολικά 1.049 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 883 (84,2%) αφορούν άνδρες και τα 166 γυναίκες. Από τις περιπτώσεις που δηλώθηκαν για πρώτη φορά το 46,4% αφορά χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, το 24,4% άνδρες που είχαν σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες.
Ο συνολικός αριθμός των οροθετικών ατόμων που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν νοσήσει από AIDS, ανερχόταν στο τέλος Οκτωβρίου σε 12.556 άτομα.

23 Νοεμβρίου 2012

Ένα απλό ψυχολογικό τεστ που αποκαλύπτει πολλά!

Απαντάτε και πηγαίνετε στο τέλος να δείτε τι σημαίνει η κάθε απάντησή σας.






1. Το τέλος του κόσμου έρχεται, αν μπορείτε να σώσετε μόνο ένα είδος ζώου, ποιο θα επιλέγατε;

Κουνέλι

Πρόβατο

Ελάφι

Άλογο

2. Πηγαίνετε ταξίδι στην Αφρική. Επισκέπτεστε μια φυλή και επιμένουν να πάρετε μαζί σας ένα ζώο, ποιο είναι αυτό που θα επιλέγατε;


Πίθηκος

Λιοντάρι

Φίδι

Καμηλοπάρδαλη

3. Κάνατε ένα λάθος και ο Θεός σας ζητάει να επιλέξετε το ζώο που θα θέλατε να σας μεταμορφώσει. Ποιο είναι το ζώο που θα επιλέγατε;


Σκυλί

Γάτα

Άλογο

Φίδι

4. Αν έχετε την δύναμη να κάνετε ένα είδος να εξαφανιστεί για πάντα, ποιο θα ήταν;

Λιοντάρι

Φίδι

Κροκόδειλος

Καρχαρίας

5. Αν είχατε την δυνατότητα να επικοινωνήσετε με ένα ζώο ποιο θα ήταν αυτό;


Πρόβατο

Άλογο

Κουνέλι

Πουλί

6. Βρίσκεστε σε ένα απομονωμένο νησί. Ποιο ζώο θα επιλέγατε να είχατε παρέα.

Σκύλο

Γουρούνι

Αγελάδα

Πουλί

7. Αν είχατε την ικανότητα να εξημερώσετε κάποιο ζώο, ποιο ζώο θα επιλέγατε να εξημερώσετε και θα το κρατούσατε για κατοικίδιο σας;


Δεινόσαυρος

Άσπρη τίγρη

Πολική αρκούδα

Λεοπάρδαλη

8. Αν θα μπορούσατε να είστε ένα ζώο για 5 λεπτά, ποιο θα θέλατε να είστε;

Λιοντάρι

Γάτα

Άλογο

Περιστέρι

Και τώρα οι απαντήσεις!




ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


1. Τι χαρακτήρας είστε.


Κουνέλι – Δείχνουν ότι είναι κρύοι και απόμακροι αλλά έχουν πολύ ζεστή και ευαίσθητη καρδιά.

Πρόβατα – Θερμοί και επικοινωνιακοί

Ελάφια -Ευγενικοί.

Άλογο – Ανεξάρτητοι.

2. Με ποιό τρόπο φλερτάρετε και δείχνετε την αγάπη σας στο έτερο ήμισυ.

Πίθηκος – Δημιουργικός και πρωτότυπος. Κρατάει πάντα ζωντανό το συναίσθημα.

Λιοντάρι – Με απλό τρόπο λέει και δείχνει την αγάπη του για το έτερο ήμισυ.

Φίδι – Άλλοτε θερμοί και άλλοτε κρύοι σαν τον πάγο!

Καμηλοπάρδαλη – Συνεχώς φλερτάρει, καθόλου σταθερός.

3. Τι εντύπωση δίνετε στον σύντροφο σας.


Σκύλος – Πιστός/η

Γάτα -Ανεξάρτητος/η

Άλογο – Άπιστος/η

Φίδι – Ευμετάβλητος/η

4. Ποιο γεγονός θα σας ανάγκαζε για να χωρίσετε με το σύντροφο σας;

Λιοντάρι – Η υπεροψία του συντρόφου σας.

Φίδι – Είναι πάρα πολύ ευμετάβλητος.

Κροκόδειλος – Άσπλαχνος και ειρωνικός.

Καρχαρίας – Επισφαλής

5. Ποιο είδος σχέσης θα επιθυμούσατε να χτίσετε με τον σύντροφο σας

Πρόβατα – Θέλετε να υπάρχει επικοινωνία και του μυαλού και της καρδιάς σας.

Άλογο – Θέλετε να ξέρετε όλα τα μυστικά του και εσείς είστε διατεθειμένοι να αποκαλύψετε τα πάντα για την ζωή σας.

Κουνέλι – Θέλετε μια σχέση όπου θα νιώθετε πάντα θερμή την αγάπη.

Πουλί - Φροντίζετε όχι μόνο για το παρόν αλλά και το μέλλον με το σύντροφο σας. Χτίζετε μια μακράς διαρκείας σχέση με την οποία θα καταλήξτε και

στο γάμο

6. Αν θα απατούσατε τον σύντροφο σας.

Σκύλος – Πιστοί!

Γουρούνι – Άπιστα γουρούνια!

Αγελάδα – Θα προσπαθούσατε πολύ σκληρά να μην το κάνετε. Εκτός αν η αγελάδα είναι τρελή και απιστήσετε χωρίς δεύτερη σκέψη (μια τρέλα της στιγμής).

Πουλί – Εσείς δεν μπορείτε ποτέ να είστε σταθεροί. Δεν είστε κατάλληλοι για το γάμο και δεν θέλετε να δεσμευτείτε.

7. Τι σκέφτεστε για το γάμο.

Δεινόσαυρος – Είστε αρκετά απαισιόδοξοι. Σκέφτεστε ότι δεν υπάρχει ευτυχισμένος γάμος.

Άσπρη τίγρη – Σκέφτεστε ότι ο γάμος είναι ένα πολύτιμο πράγμα. Μόλις παντρευτείτε αγαπάτε και φροντίζετε τον σύντροφο σας σαν τον πιο πολύτιμο θησαυρό.

Πολική αρκούδα – Φοβάστε το γάμο, σκέφτεστε ότι θα χάνατε την ελευθερία σας.

Λεοπάρδαλη – Δεν ξέρετε ακόμη τι είναι αυτό που πραγματικά θέλετε, αλλά πολύ βαθιάααα (σιγά μην χτυπήσουμε κόκαλο) μέσα σας θέλετε να παντρευτείτε!

8. Οι σκέψεις σας περί έρωτος...

Λιοντάρι – Έχετε πάντα δίψα για αγάπη, αλλά δεν ερωτεύεστε εύκολα.

Γάτα – Είστε αρκετά μόνος και αναζητάτε την αληθινή αγάπη.

Άλογο – Δεν θέλετε ακόμα να δεθείτε σε μια σταθερή σχέση.

Περιστέρι – Η αγάπη για σας είναι το πιο όμορφο και αγνό συναίσθημα. Αν αγαπήσετε πραγματικά θα είναι για πάντα
!

Το τέλος της επιδημίας AIDS είναι πλέον ορατό, εκτιμά ο ΟΗΕ


Γενεύη, Ελβετία
Το τέλος της επιδημίας του AIDS «δεν είναι πλέον απλώς ένα όραμα, μπορεί να γίνει πραγματικότητα», σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του AIDS (UNAIDS). Το σημαντικό είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στα αντιρετροϊκά φάρμακα που αποτρέπουν την εκδήλωση της ασθένειας, επισημαίνει η υπηρεσία.

Συνολικά 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από AIDS το 2011, αριθμός που παρουσιάζει μικρή πτώση για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, Τα νέα κρούσματα επίσης παρουσιάζουν ετήσια μείωση κατά 20% στα 2,5 εκατομμύρια, ενώ πτώση καταγράφεται και στα κρούσματα σε παιδιά.

Σύμφωνα με τη UNAIDS, «μια νέα εποχή ελπίδας ξεκινάει για τις χώρες και τις κοινότητες του κόσμου που είχαν πληγεί σφόδρα στο παρελθόν από το AIDS».

Χάρη και στα φάρμακα που προστατεύουν από την εκδήλωση AIDS, ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με τον HIV σημείωσε μια ελαφρά αύξηση το 2011, φτάνοντας τα 34 εκατομμύρια, έναντι των 33,5 εκατομμυρίων το 2010.

«Υπολογίζουμε ότι το 0,8% των ενηλίκων 15 ως 49 ετών σε όλο τον κόσμο ζει με τον ιό HIV», επισημαίνεται στην έκθεση της υπηρεσίας του ΟΗΕ.

Η Αφρική παραμένει η ήπειρος που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία, με σχεδόν έναν ενήλικα στους 20 να ζει με τον ιό HIV. Οι χώρες της υποσαχάριας Αφρικής αντιστοιχούν στο 69% του συνόλου των οροθετικών σε όλο τον κόσμο, ποσοστό που εκτινάσσεται στο 90% στην περίπτωση των παιδιών.

Σημαντικό είναι το πλήγμα και για την Ασία με σχεδόν 5 εκατομμύρια φορείς και 309.000 θανάτους.

Στην ανατολική Ευρώπη και την κεντρική Ασία, 92.000 άνθρωποι πέθαναν από AIDS το 2011 και στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη, ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε 7.000.
Οι ειδικοί του ΟΗΕ εξέφρασαν ωστόσο, νησυχία όσον αφορά τα νέα κρούσματα σε ορισμένες περιοχές του κόσμου.
Στη Μέση Ανατολή και στην βόρεια Αφρική, ο ετήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά  περισσότερο από 25% από το 2001 έως το 2011. Αύξηση από τα τέλη της δεκαετίας του 2000 παρουσιάζουν επίσης τα νέα κρούσματα στην ανατολική Ευρώπη και την κεντρική Ασία.
Με χρονικό ορίζοντα το 2015, η UNAIDS υπολογίζει ότι θα απαιτούνται ετησίως από 22 ως 24 δισεκατομμύρια δολάρια για την χρηματοδότηση του αγώνα κατά του AIDS.

22 Νοεμβρίου 2012

Πως δημιουργήθηκαν τα φανάρια στους δρόμους;

Μπαίνουμε στο αμάξι μας, γυρίζουμε τη μίζα και ξεκινάμε. Στην πρώτη διασταύρωση πρέπει να σταματήσουμε όμως, επειδή υπάρχουν... φωτάκια που μας αναγκάζουν: τα φανάρια στους δρόμους!! Μέχρι να μας το επιτρέψουν, τα παρατηρούμε ώστε να ξεκινήσουμε... Τίποτε παραπάνω από τρεις λάμπες, αλλά με τόση "οδική" δύναμη!! 

Η ιστορία των φαναριών ξεκινάει πριν τεθεί σε κυκλοφορία το πρώτο αυτοκίνητο. Τότε που στους δρόμους υπήρχαν μόνο κάρα και άμαξες, πεζοί και ποδήλατα!! 

Το πρώτο φανάρι τοποθετήθηκε έξω από τη Βρετανική Βουλή στο Λονδίνο τον Δεκέμβρη του 1868. Το τοποθέτησε εκεί ο μηχανικός τρένων J. P. Knight. Ήταν ένα ανακατασκευασμένο σιδηροδρομικό φανάρι, με σηματοφόρους βραχίονες και με κόκκινες και πράσινες λάμπες. Οι λυχνίες αερίου ελέγχονταν από έναν μοχλό στη βάση τους, ώστε να φαίνεται προς την κυκλοφορία το κατάλληλο φως. Το συγκεκριμένο σύστημα καταστράφηκε από έκρηξη το 1869 τραυματίζοντας (ή σκοτώνοντας! - δε γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε) τον αστυνομικό που το χειριζόταν εκείνη τη στιγμή. 

Συνεχίζοντας με την ιστορία των φαναριών, το ηλεκτρικό αυτόματο - θα λέγαμε - φανάρι κατασκευάστηκε στην Αμερική το 1912. Εφευρέτης του θεωρείται ο αστυνομικός Lester Wire από το Οχάιο. Το 1914 η Αμερικάνικη Εταιρεία Φωτεινών Σηματοδοτών τοποθέτησε ένα σύστημα με δύο χρώματα, κόκκινο και πράσινο, και έναν βομβητή (buzzer) για να προειδοποιεί για τις αλλαγές. Εμπνευστής του ήταν ο James Hoge. 

Το συγκεκριμένο σύστημα επέτρεπε στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική να ελέγχουν τα φανάρια σε περίπτωση ανάγκης. Το πρώτο τρίχρωμο φανάρι τεσσάρων κατευθύνσεων κατασκευάστηκε από τον αστυνομικό William Potts στο Ντιτρόιτ το 1920. Επειδή ήταν υπάλληλος της κυβέρνησης (αστυνομικός) δεν μπορούσε να πατεντάρει την εφεύρεση του. Έτσι, το 1922 ο T.E. Hayes κατοχύρωσε το "Συνδυασμένο οδηγό κυκλοφορίας και ρυθμιστικού σήματος" ("Combination traffic guide and traffic regulating signal")! 

Το πρώτο διασυνδεδεμένο σύστημα κυκλοφορίας εγκαταστάθηκε στο Σολτ Λέικ Σίτυ το 1917 σε δρόμο με έξι διασταυρώσεις, και ελεγχόταν από χειροκίνητους διακόπτες. Ο αυτόματος χειρισμός του συστήματος μπήκε τον Μάρτιο του 1922 στο Χιούστον του Τέξας. Το 1923 ο Garrett Morgan πατεντάρισε τη δικιά του έκδοση. 

Ήταν ένας στύλος σε σχήμα Τ με τρεις θέσεις: σταμάτημα, ξεκίνημα και σταμάτημα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η τρίτη κατάσταση έδινε στους οδηγούς τη δυνατότητα να σταματήσουν μέχρι να ξεκινήσει η κυκλοφορία του αντίθετου ρεύματος, και επίσης, για την ασφάλεια των πεζών. Το μεγάλο του πλεονέκτημα ήταν η δυνατότητα χειρισμού του από απόσταση μέσω μηχανικής σύζευξης. 

Η πρώτη πόλη που συνέδεσε με υπολογιστές το σύστημα φαναριών των δρόμων της ήταν το Τορόντο το 1963. 

Τα χρώματα των φαναριών που αναπαριστούν σταμάτημα και ξεκίνημα ενδέχεται να προήλθαν από αυτά που ταυτοποιούσαν το λιμάνι (κόκκινο) και το στρίψιμο προς τα δεξιά (πράσινο) στη ναυσιπλοΐα. 

Σύμφωνα με τους κανόνες ναυτικής κυκλοφορίας, το πλοίο από τα αριστερά έπρεπε να σταματήσει για αυτό που έρχεται από τα δεξιά - πράγμα που ισχύει πλέον και στην χερσαία κυκλοφορία!!|(σε περίπτωση μη ύπαρξης σήμανσης, προτεραιότητα έχει ο κινούμενος από τα δεξιά ΠΑΝΤΑ, όπως μας μαθαίνουν οι δάσκαλοι οδήγησης!!) 

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και στουςφωτεινούς σηματοδότες με χρονόμετρο. Το σύστημα εισάχθηκε τη δεκαετία του ’90. Η αντίστροφη μέτρηση βοηθάει τους οδηγούς και τους πεζούς να ξέρουν πόσο χρόνο έχουν μέχρι να αλλάξει το φανάρι, ώστε να αποφασίσουν αν θα περάσουν τη διασταύρωση με ασφάλεια ή όχι. 

Τώρα που ξέρετε όλη την ιστορία των φαναριών - των φωτεινών σηματοδοτών, την επόμενη φορά που θα δείτε αυτά τα φωτάκια, θα έχετε κάτι να σκέφτεστε μέχρι να περάσουν τα μερικά δευτερόλεπτα!! Και να θυμάστε: πάντα να οδηγείτε με ασφάλεια!!!

ευχαριστούμε το coolweb.gr

Ο 17χρονος Έλληνας που μας έκανε υπερήφανους


Η ευαισθησία του για το πρόβλημα της γιαγιάς του τον οδήγησε στη δημιουργία ενός ειδικού τεχνητού γαντιού που θα βελτιώσει κατά πολύ τη ζωή των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα στα άνω άκρα.
Ο 17χρονος μαθητής πρόσφατα πήρε το πρώτο Πανευρωπαϊκό βραβείο μηχανικής στην Σλοβακία.
Μια ακόμη διάκριση έρχεται για τον Έλληνα που μας κάνει περήφανους. Ο Χάρης Ιωάννου βραβεύτηκε με ειδική διάκριση από τη «Unicef» σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Στοά του Βιβλίου με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού. 
Δύο χρόνια πριν, ο τότε 15χρονος Χάρης συνέλαβε την ιδέα του μεταλλικού γαντιού βλέποντας τη γιαγιά του που αντιμετώπιζε κινητικές δυσκολίες να μην μπορεί να πιάσει ούτε το τηλεκοντρόλ. Τότε αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη δημιουργικότητά του προς όφελος όσων έχουν ανάγκη όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Έθνους.
Μέσα σε ενάμιση χρόνο κατάφερε να κατασκευάσει το μεταλλικό γάντι, με πολύ υπομονή και ατέλειωτες ώρες προσωπικής δουλειάς. Η συσκευή, βάρους μόλις 350 γραμμαρίων, απαρτίζεται από μια μεταλλική κατασκευή, με αισθητήρες πίεσης, που αντιλαμβάνονται πότε το άτομο που φοράει το γάντι πάει να κάνει μία κίνηση με το χέρι. Μέσα από ένα επεξεργαστικό σύστημα, που βρίσκεται πάνω στο γάντι, και με τη βοήθεια αλγορίθμων δίνεται εντολή σε κινητήρες να κινητοποιήσουν το χέρι.
Το γάντι μπορεί να προσδώσει δύναμη μέχρι 17 κιλά σε κάθε κλείδωση του χεριού.
"Το γάντι είναι ακόμα ακατάλληλο για καθημερινή χρήση γιατί βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και υπάρχουν κάποια σφάλματα αλλά τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά", λέει ο ίδιος και προσθέτει: "Από μικρό παιδί ενδιαφερόμουν γι'αυτά τα πράγματα. Έχω κάνει μετατροπές αυτοκινήτων από βενζινοκίνητα σε ηλεκτροκίνητα και έχω αποπειραθεί να φτιάξω ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορούν να ανοιγοκλείνουν οι διακόπτες του σπιτιού μέσω internet. Το δοκίμασα στη πόρτα του γκαράζ, την κατέστρεψα και το πάθημα μου έγινε μάθημα.

20 Νοεμβρίου 2012

Google: Πώς πήρε το όνομά της

Είναι το όνομα που συναντάμε σχεδόν καθημερινά σε κάθε μας βήμα στο διαδίκτυο είτε χρησιμοποιώντας την ομώνυμη μηχανή αναζήτησης, είτε το e-mail, είτε τους χάρτες της, η Google είναι πανταχού παρούσα. 
Το όνομά της έχει μπει στα λεξικά Merriam Webster και Oxford English Dictionary από το 2006 και το αντίστοιχο ρήμα σημαίνει κάνω μια ιντερνετική αναζήτηση. Κυρίως όμως είναι μια λέξη που μπορείς να την θυμηθείς εύκολα σαν παιδικό τραγουδάκι. Πόσοι όμως γνωρίζουν από πού προέρχεται το όνομα Google;
Η ιστορία ξεκινάει από ένα λογοπαίχνιο με τη λέξη «googol». Το googol είναι μαθηματικός όρος και ένα googol αντιστοιχεί σε μία μονάδα ακολουθούμενη από 100 μηδενικά. 
O όρος καθιερώθηκε από τον Μίλτον Σιρόττα το 1938 για να εκφράσει τον αριθμό 10100: δέκα τριακονταδυάκις εκατομμύρια. 
Έτσι λοιπόν η Google συνέδεσε το όνομά της με έναν «υπεραριθμό» δείχντοντας ότι και εκείνη διαχειρίζεται έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών. Μια ονομασία εύστοχη που εντυπώνεται στο μυαλό
.


18 Νοεμβρίου 2012

Ραδιομαραθώνιος για τη σωτηρία του ΕΛΛΗ Τ.


Μία μεγάλη προσπάθεια για τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων για την κάλυψη άμεσων αναγκών της κάνει η Cretan Lines, που διοργανώνει τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου ραδιομαραθώνιο μέσα από τη συχνότητα 10 συνολικά ρεθυμνιώτικων ραδιοφωνικών σταθμών, ελπίζοντας πως οι ρεθυμνιώτες θα ανταποκριθούν έμπρακτα στην πιο κρίσιμη καμπή του συνεταιρισμού από την ημέρα της δημιουργίας του.

Ο ραδιομαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί της Δευτέρας και θα μεταδοθεί μέσα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς: TEAM FM 102, STUDIO ΡΕΘΥΜΝΟ 9.80, COOL FM 106.8, ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΠΟΡ FM 103.3, ΗΧΟΣ FM 94.2, ΑΣΤΡΟ FM 96.4, FLY FM 95.9, ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ 89.8, ΤΑΛΟΣ FM 88.6, ΡΑΔΙΟΚΥΜΑΤΑ 102.6.

Σε ανακοίνωση της, η Cretan Lines καλεί τους πολίτες του Ρεθύμνου σε συμμετοχή και ανακοινώνει τους τρόπους με τους οποίους θα μπορεί κάποιος να βοηθήσει οικονομικά.
«Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη για την επίτευξη του στόχου και τη συγκέντρωση του απαιτούμενου κεφαλαίου για την επιστροφή του πλοίου μας στο Ρέθυμνο.
Μπορείτε να στηρίξετε οικονομικά την προσπάθειά μας, με τους εξής τρόπους:
1. Πηγαίνοντας στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, στα γραφεία της CRETAN LINES ή στο κιόσκι των Τεσσάρων Μαρτύρων.
2. Καλώντας στο τηλέφωνο: 28310-21013
3. Να καταθέτει στους κάτωθι τραπεζικούς λογ/σμούς
• ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓ/ΣΜΟΥ: 460 470 341 30
• EUROBANK – ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓ/ΣΜΟΥ: 0026.0136.19. 0200.428757
• ALPHA BANK - ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓ/ΣΜΟΥ: 790 00 2320003827»
Η Cretan Lines ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή του κόσμου έχει ήδη ξεκινήσει και ευχαριστεί τους πολίτες που ήδη προσφέρουν σε αυτήν την προσπάθεια.

ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Την προσπάθεια στηρίζει και ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, που καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν οικονομικά. Στην ανακοίνωση αναφέρει:
«Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου στηρίζει το Ραδιομαραθώνιο της Δευτέρας 19/11/2012, που σκοπό έχει την οικονομική ανάταση της εταιρείας Cretan Lines και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν οικονομικά στην προσπάθεια διάσωσης της Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης του Ρεθύμνου με τον Πειραιά».

Γιατί παχαίνουμε το χειμώνα;


Ο χειμώνας δειλά δειλά μπαίνει. Μαζί του όμως κάνουν και πανηγυρική είσοδο και τα περιττά κιλά. Γιατί πάντα παχαίνουμε το χειμώνα και οι προσπάθειες του καλοκαιριού πάνε χαμένες;

Παχαίνουμε ευκολότερα το χειμώνα για αυτούς τους λόγους:
1. Toυς χειμερινούς μήνες μας πιάνει μια αγάπη για ακινησία. Λατρεύουμε να μένουμε με τις ώρες στο κρεβάτι και να χουχουλιάζουμε στον καναπέ. Αντίθετα, το καλοκαίρι, βγαίνουμε περισσότερες βόλτες, κινούμαστε, παίζουμε ρακέτες, beach volley και φυσικά κολυμπάμε.
2. Εξαιτίας του κρύου καιρού, μένουμε περισσότερο μέσα στο σπίτι με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε κοντά στον εχθρό που λέγεται ψυγείο. Οι πιθανότητες τσιμπολογήματος, λοιπόν, αυξάνονται δραματικά και μαζί τους και τα κιλά.
3. Το χειμώνα επίσης, σκεπτόμενοι ότι έχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας, παρατάμε το γυμναστήριο και αποφασίζουμε να ενδώσουμε σε περισσότερους γευστικούς πειρασμούς .
4. Τελευταίος και πολύ σημαντικός λόγος που ο χειμώνας μας παγιδεύει, είναι οι γιορτές των Χριστουγέννων. Πόσοι από εσάς χάνετε τη μπάλα μπροστά στις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές; Και μπορεί να θεωρείτε ότι η χρονική περίοδός τους είναι μικρή, όμως πιστέψτε μας, θα παλεύετε να χάσετε τις χριστουγεννιάτικες αμαρτωλές θερμίδες πολλούς μήνες μετά.

Ποια είναι τα tips ώστε να μη μας παχύνει ο χειμώνας;
- Μην ξεφεύγετε διατροφικά επειδή θεωρείτε ότι το καλοκαίρι αργεί. Δεν είπαμε να είστε υπερβολικά αυστηροί , αλλά μη φτάσετε και στο άλλο άκρο. Τρώτε τουλάχιστον 5 μικρά γεύματα και αν έχετε τάση για τσιμπολόγημα επιλέξτε μια μπάρα δημητριακών, ένα γιαούρτι ή κάποιο φρούτο.
- Μη σταματάτε να επισκέπτεστε το γυμναστήριο. Εντάξτε το στο καθημερινό σας πρόγραμμα και αν το βαριέστε φροντίστε να ασχοληθείτε με κάποιο άθλημα, όπως είναι το tennis ή ο χορός.
- Κινηθείτε, βγείτε για ποδήλατο, βγάλτε βόλτα το σκύλο σας και προς Θεού μη βγάλετε ρίζες στον καναπέ σας με τη δικαιολογία ότι... κάνει κρύο!