* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

1 Φεβρουαρίου 2011

Sandra ... Βιογραφία

Η Sandra Ann Lauer έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1985 με το “Maria Magdalena” ενώ μέχρι τότε είχε κάνει κάποια επιτυχία στην ιαπωνία με το συγκρότημα “Arabesque”.

Γεννήθηκε 18 Μαϊου 1962 στο Saarbrucken της Γερμανίας με μητέρα την γερμανίδα Karin και πατέρα τον γαλλικής καταγωγής Robert . Σαν παιδί η Sandra μοιραζόταν το δωμάτιο με τον δύο χρόνια μεγαλύτερο αδερφό της Gaston ενώ στον τοίχο κρέμονταν αφίσες με τους αγαπημένους σταρ της εποχής .

Στην ηλικία των 10 η Sandra άρχισε να παίρνει μαθήματα κιθάρας από τον καθηγητή μουσικής του σχολείου της ο οποίος ζούσε στην ίδια οδό.
Στα 12 της ήξερε σίγουρα πως ήθελε να γίνει τραγουδίστρια .. Σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού εξέπληξε το κοινό καθώς τραγούδησε υπέροχα ένα τραγούδι της Olivia Newton John.
O παραγωγός George Roman την ανακάλυψε και ηχογράφησαν το 1976 το πρώτο single με τίτλο “Andy Mein Freund”.

Το 1979 οι γονείς της υπέγραψαν συμβόλαιο με το οποίο η Sandra θα γινόταν μέλος του γκρουπ Arabesque ως κύρια τραγουδίστρια. Κατά την περίοδο 1979-1985 έκαναν μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία κυκλοφορώντας 15 μεγάλους δίσκους, 30 singles και ένα CD.  Στη Γερμανία πήραν μέρος σε πετυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές και αυτό βοήθησε στο να κυκλοφορήσουν και εκεί με επιτυχία  6 μεγάλους δίσκους και 13 singles με δύο από αυτά να γίνονται επιτυχίες σε Disco και ραδιόφωνα (“Ecstasy” , “Time to say Goodbye”). Ειδικά η Sandra ξεχώριζε ανάμεσα στις τρεις με το ωραίο και προχωρημένο ντύσιμο.

Μετά τις Arabesque, ξεκινώντας σόλο καριέρα, η Sandra  κυκλοφόρησε το “Japan ist Weit”  σαν Maxi Single αρχές του 1985. Ήταν η γερμανική έκδοση του “Big In Japan” των Alphaville, με παραγωγό τον φίλο της Michael Cretu ο οποίος τη συνόδευε σε όλη την πορεία της στην Ιαπωνία παίζοντας πλήκτρα.
Ο Cretu αποκόμισε μεγάλη εμπειρία όλα τα χρόνια, αφότου έφυγε από την πατρίδα του τη Ρουμανία και πήγε στη Γερμανία, σαν Arranger και παραγωγός για τους  
Boney M, Peter Kent, Peter Cornelius και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες, δημιουργώντας και ένα τέλειο σχήμα γύρω του.



Το καλοκαίρι του 1985 κυκλοφόρησε το Maria Magdalena, η ομαδική δουλειά Cretu , Richard Palmer-James, Armand Volker, Hubert Kemmler, ο οποίος Kemmler είχε την ιδέα να ονομαστεί έτσι το τραγούδι (από τη Βίβλο) και φυσικά να αναλάβει τα φωνητικά σε αυτό και σε άλλα τραγούδια.
Ο δίσκος, ξεκινώντας από την Ελλάδα έγινε τεράστια επιτυχία ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση σε 21 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Την ίδια πορεία διέγραψε και το επόμενο single με τίτλο “In the Heat of the Night” καθώς και το πρώτο άλπουμ με τίτλο “The Long Play”.
Ακολούθησε μια σειρά από τραγούδια και άλμπουμ διαμάντια όπως το “Little Girl”, “Don’t Cry”, “Hi, Hi, Hi”, “Innocent Love”, “Mirrors”, “Secret Land”, “Stop for a Minute”, “Midnight Man”, «Heaven Can Wait”, “Hiroshima” και άλλα πολλά όλη τη διάρκεια των 80’s  και 90’s.
Το 1987 πήρε μέρος στην γερμανική αστυνομική σειρά “Tatort”, ξεκίνησε τις συναυλίες και τις ζωντανές εμφανίσεις σε δεκάδες εκπομπές σε όλο τον κόσμο.
Στο μεταξύ τον Ιανουάριο του 1988 παντρεύεται με τον Michael Cretu και μετακομίζει όλο το δημιουργικό team στο ιδιόκτητο στούντιο στην Ίμπιζα..

Το 1995 η Sandra και ο Cretu αποκτούν δίδυμα, τον Sebastian και τη Nikita.
Λίγο πριν τη γέννηση τραγουδάει το single  Wont Run Away μέσα από το 9ο άλμπουμ με τίτλο “Fading Shades” και συμμετέχει επίσης με τη φωνή της στο άλμπουμ των Enigma με τίτλο “Enigma 3” (όπως και στα προηγούμενα δύο ) .

Συνεργάστηκε με τον DJ Bobo στο “Secrets of Love” πιάνοντας πρώτες θέσεις σε πολλά charts.  
Κατά τη διάρκεια των χρόνων θέση του Cretu στην παραγωγή παίρνει σιγά σιγά ο Jens Gad (καθώς ο πρώτος είναι απασχολημένος με το project Enigma) και κυκλοφορούν μαζί μια σειρά από άλμπουμ και singles.


Σήμερα, και ενώ έχει χωρίσει με τον Cretu ,  βλέπουμε μια προσπάθεια να παραμείνει στην επικαιρότητα με το στυλ των τραγουδιών της να είναι όπως επιτάσσουν οι “εμπορικοί καιροί”  κάνοντας και κάποια αξιόλογα ντουέτα όπως αυτό με τον Thomas Anders .

Όπως και να έχει, η ιδιαίτερη φωνή και το ύφος της Sandra μας συντροφεύουν από τότε και θα το κάνουν όπως φαίνεται για πάντα.

Ευχαριστούμε Sandra Ann… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου